slider not found: 5
  • Vitalkid
  • Nem eszik a gyermekem zöldséget, gyümölcsöt
  • Zöldség, gyümölcs enciklopédia
  • Fitotápanyagok
  • Az egészséges gyerek
  • Gyereksarok

Fokhagyma

A fokhagyma jellegzetes, intenzív szagát kéntartalmú vegyületek, a (di)allil-szulfidok okozzák.
Legfontosabb hatóanyaga a kéntartalmú alliin aminosav, ami szagtalan. Ebből keletkezik a gerezd felaprítása vagy szétrágása során az allicin, ami a fokhagyma tipikus, édeskés-olajos, enyhén égető szagát adja, s ami egy kéntartalmú illóolaj.

Ezenkívül megtalálhatók még az alábbi összetevők: kéntartalmú peptid származékok, B- és C-vitamin és flavonoidok.Szelén tartalma által kiváló antioxidáns.

A fokhagyma antibakteriális és antimikotikus (gombaellenes) hatása révén légúti megbetegedések és a Candida albicans okozta fertőzések kezelésében használatos.
Az egyik legszélesebb spektrumú antibiotikum, mivel természetes, sosem fog rá    rezisztencia kialakulni.
A fokhagyma baktériumölő hatásának köszönhetően tisztítja a szervezetet. A Koch-féle tbc-bacilusokat az 1/1500 hígítású fokhagymakivonat megöli.

Tudjuk, hogy a fokhagymának parazitaellenes hatása is van. Igen jó féregűző hatású, a cérnagiliszta (Enterobius vermicularis) kiűzésében megfelelő kiegészítő gyógyszer.

Rendszeres, kúraszerű alkalmazása csökkenti a vér káros LDL-koleszterin-szintjét, antioxidánsként serkenti az immunrendszert, értágító, véralvadásgátló- és vérnyomáscsökkentő (metíl-allil-triszulfid).

Értisztító hatása révén eltávolítja az erek faláról a lerakódásokat, tehát érelmeszesedés megelőzésére kiváló.

Rákellenes hatása is igazolt, úgy mint a gyomor-, bőr- és vastagbélrák esetén.
Enyhíti a menstruációs görcsöket.
Fokozza a szív teljesítőképességét.

Kérdezze Gyógyszerész szakértőnket  szakmai kérdésekben!


captcha
Created with BreezingForms Lite - Get BreezingForms Full Version!

Rendelje meg webshopunkban!

Weblapunk a felhasználói élmény fokozására sütiket használ.
Ok