slider not found: 5
  • Vitalkid
  • Nem eszik a gyermekem zöldséget, gyümölcsöt
  • Zöldség, gyümölcs enciklopédia
  • Fitotápanyagok
  • Az egészséges gyerek
  • Gyereksarok

Nem eszik a gyermekem zöldséget, gyümölcsöt

"Nem eszik a gyermekem elegendő zöldséget, gyümölcsöt"

Milyen gyakran halljuk ezt a mondatot azoktól a szülőktől, akik nap mint nap szembesülnek azzal, hogy milyen nehezen lehet elérni a gyerekeknél azt, hogy megfelelő mennyiségű zöldséget-gyümölcsöt fogyasszanak.

Ha Önnek/Neked szintén hasonló tapasztalatod van, kérjük juttasd el azt hozzánk a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email-címre.
Szívesen várunk hasznos ötleteket is, hogy milyen módon, milyen praktikákkal lehet rávenni a gyerkőcöket a zöldségek-gyümölcsök fogyasztására.

Lássunk néhány szülői hozzászólást: 

Kedves Vitalprof!

Mint gyakorló szülő mindent próbálok megtenni gyermekem egészségéért, de sokszor a legnagyobb erőfeszítések ellenére is falakba ütközöm, jobban mondva a gyerekbe:)
Tudom, hogy milyen fontos a rendszeres és változatos zöldség- és gyümölcsfogyasztás gyermekkorban, hogy legalább naponta 5x kellene a 7 éves fiamnak zöldséget és gyümölcsöt enni. Nem vezetek naplót, de igencsak gondok vannak az ajánlások elérésével:) Még a gyümölcs csak-csak (sajnos sokszor csak hámozva), de a zöldségeken a legjobb trükkök, kérések, szigor sem tudnak segíteni.

Máté apukája

 

Sziasztok,

Gyermekem hamarosan 5 éves lesz, ám egyáltalán nem eszik gyümölcsöt. Amikor még püréként kapta hozzátáplálásként, megette, ám azóta a banán kivételével szó szerint semmit. Időnként hajlandó megkóstolni ezt-azt, de egy-egy falat után fintorogva elfordul, vagy meg is rázkódik a kóstolás hatására. Ugyanez történik, ha pürésítem, kifacsarom, stb. a gyümölcsöt, az alma- és szőlőlé kivételével gyümölcslevet sem iszik. Az utóbbi időben kezdte el megfogalmazni, mi a baja a gyümölcsökkel: azt mondja, csiklandozzák a nyelvét. Próbáltam, hogy hónapokig nem firtattam a dolgot, aztán amikor újra előkerült a téma, konzekvensen ugyanez a válasz: a gyümölcsök csiklandozzák a nyelvét. Jól látható rajta, hogy nem "kamuzik", megrázkódik egy-egy lelkes kóstolás után, vagy pl. egy alkalommal a forró csokiba reszeltem elenyésző mennyiségű narancshéjat, azt is kiszúrta benne, pedig alapvetően a forró csokit/kakaót imádja. A kérdésem az lenne, hogy ez normális dolog-e, vagy valamilyen allergia vagy egyéb betegség lehet? Fogalmam sincs, mitévő legyek, mert a kisfiam egyébként erős, izmos, stramm fiú, úszik, focizik, jó erőben van.
Köszönöm, Ágnes
 

 

 

 

{/Tabs}

Kérdezze Gyógyszerész szakértőnket  szakmai kérdésekben!


captcha
Created with BreezingForms Lite - Get BreezingForms Full Version!

Rendelje meg webshopunkban!

Weblapunk a felhasználói élmény fokozására sütiket használ.
Ok