slider not found: 5
  • Vitalkid
  • Nem eszik a gyermekem zöldséget, gyümölcsöt
  • Zöldség, gyümölcs enciklopédia
  • Fitotápanyagok
  • Az egészséges gyerek
  • Gyereksarok

Grapefruit

A grapefruit, más néven citrancs, a pomelo és a narancs hibridjeként alakult ki. A grapefruit kesernyés ízét a Naringin-Glikozidnak köszönheti.  
Nagy mennyiségben tartalmaz C vitamint, illetve káliumot, kalciumot, és foszfort, míg kisebb mennyiségben B, E és K vitaminokat, biotint, inozitot és többféle ásványi anyagot is.


Magas C-vitamin tartalmának köszönhetően kitűnő a megfázás tüneteinek enyhítésére, erősíti az érfalakat, csökkenti a visszér kialakulását, remek máj- és vértisztító, valamint képes a zsírok lebontására, ezért kiváló koleszterinszint csökkentő.
20 dkg grapefruit elfogyasztása fedezi egy egészséges felnőtt napi szükségletét (RDA-t). Ez számokban 60 mg C-vitamint jelent.

A Polifenol csoportok, a Bioflavonidok (hesperidin és rutén), a Flavonoidok (P-vitaminok régi elnevezése), olajok és proteinek azok az anyagok, amelyek közvetlenül a sárga héja alatt vannak, a fehér részben, és elősegítik a kapilláris erek regenerálódását. A gyümölcs rendszeres fogyasztása a vesékre és a húgyutakra is jó hatással van.

A magból készített kivonat 800-féle vírus és baktérium, körülbelül 100-fajta gomba, és bizonyos paraziták ellen is hatékonyak, mégpedig úgy, hogy az emberi szervezetet eközben nem károsítják.
Hatásos még fogínygyulladás és a hüvelyfertőzés esetén is.

Kérdezze Gyógyszerész szakértőnket  szakmai kérdésekben!


captcha
Created with BreezingForms Lite - Get BreezingForms Full Version!

Rendelje meg webshopunkban!

Weblapunk a felhasználói élmény fokozására sütiket használ.
Ok