slider not found: 5
  • Vitalkid
  • Nem eszik a gyermekem zöldséget, gyümölcsöt
  • Zöldség, gyümölcs enciklopédia
  • Fitotápanyagok
  • Az egészséges gyerek
  • Gyereksarok

Papaya

Az érett papaya több A-vitamint tartalmaz, mint a sárgarépa, több C-vitamint, mint a narancs és E-vitaminban is igen gazdag. Ezenkívül E-vitaminsavat, B-vitamin komplexet, kalciumot, vasat és majdnem az összes esszenciális aminosavat tartalmazza

, melyek közül az argininnek, az ondótermelésben és a vér tisztasásának fenntartásában van fontos szerepe, valamint  befolyásolja az emberi növekedési hormon termelését is.Ezt a hormont a hipofízis állítja elő és közvetlenül felelős a DNS és az RNS válaszreakciókért. Az arginin magasabb szintje növeli az izomtónust és csökkenti a szervezetben a zsírfelhalmozódást. 

Leve savanykás ízű, kívülről zöld színű, belülről narancssárgás színű, fekete magokkal a közepén.


A papayában található papain enzim egy proteáz, tehát fehérjebontó enzim, mely a pepszint és a pankreatint meghaladó mértékben segít a különféle húsokat és egyéb fehérjetartalmú ételeinket megemészteni. 
A papaya, fehérjebontó enzimei belülről hatnak a ráncok ellen is.

A magok gyulladáscsökkentő, féreghajtó és fájdalomcsillapító hatással rendelkeznek, valamint sikeresen alkalmazhatók gyomorproblémák és gombás fertőzések esetén
A leveleket szívnyugtatóként, fájdalomcsillapítóként és hasfájáscsillapítóként alkalmazzák
A gyökereknek fájdalomcsillapító és féreghajtó hatásuk van.

Kérdezze Gyógyszerész szakértőnket  szakmai kérdésekben!


captcha
Created with BreezingForms Lite - Get BreezingForms Full Version!

Rendelje meg webshopunkban!

Weblapunk a felhasználói élmény fokozására sütiket használ.
Ok