
A cseresznye nagy mennyiségben tartalmaz C- és B-vitamint. A C-vitamin elősegíti a kollagén képződését is, ami szintén sokat számít bőrünk fiatalságának megőrzésében.
Emellett tartalmaz folsavat és nitokinsavamidot (PP- vitamint) és számos ásványi anyagot, nyomelemet, mint például vasat, kalciumot, foszfort, magnéziumot, nátriumot, káliumot, ként, cinket, rezet, mangánt és kobaltot.
Színes karotinoidjai (béta-karotin, lutein és zeaxantin), antociánjai és flavonoidjai gyulladásgátló, fájdalomcsillapító hatásúak, ennél fogva hörgőpanaszokra, náthás bajok ellen is hat.
A cseresznye lúgosító hatással is rendelkezik,így képes semlegesíteni a vér savasságát. Rendelkezik még pektinnel is.
Kiváló vízhajtó, így segít a felesleges víz eltávolításában, ami nem csak a fogyókúra, de a szív- és érrendszer megfelelő működéséhez is hasznos.
Savtartalma miatt a kövek oldására is képes.
Magja és a nedve a szívizomzatot erősíti.