slider not found: 5
  • Vitalkid
  • Nem eszik a gyermekem zöldséget, gyümölcsöt
  • Zöldség, gyümölcs enciklopédia
  • Fitotápanyagok
  • Az egészséges gyerek
  • Gyereksarok

Alma

Gazdag ásványi anyagokban, mint a kálium, kalcium, cink, fluor, jód, szelén, ezek együttesen szükségesek az ellenálló immunrendszer kialakulásához.Tartalmaz még A vitamint, B-komplex vitaminokat, C-vitamint, fehérjét, rostanyagot, keményítőt, sókat, almasavat, cukrot,csersavat, valamint magas a vas, és a nátriumtartalma.

 Magas foszfor tartalmának köszönhetően sokat segíthet főleg azoknak,
akik szellemi munkát végeznek, vagy gyenge az idegzetük.

Az almában található fenolos vegyületek megakadályozzák, hogy rossz koleszterin kerüljön a szervezetbe, és megszilárduljon az érfalakon.

A piros alma egy antioxidáns hatású kvercetin nevű anyagot tartalmaz. A legújabb tanulmányok szerint, a kvercetin erősíti az immunrendszert.
Az almában előforduló fő antioxidánsok főleg az alma héjában vannak jelen: quercetin glycosid, a phloretin glycosid, a chlorogénsav és az epicatechin.

Mivel az alma gazdag kaliumban, ásványi anyagban,  segít a vérnyomás szabályozásában és csökkenti a stroke kockázatát.

Az almában található fitokemikáliák, mint a flavonoidok, és a fenol segít enyhíteni a gyulladást a légutakban, ennek főként az asztmában van fontos jelentősége.

A phloridzin nevű flavonoid, véd a csontritkulás ellen, és növeli a csontsűrűséget. A gyümölcs gazdag bórban, mely szintén erősíti a csontokat. 

Rosttartalmának egyharmadát a pektin adja, mely javítja az anyagcserét, savtartalma pedig a bélmozgást serkentve kedvez az emésztési folyamatoknak,segít enyhíteni a hasmenést, csökkentheti a vér koleszterinszintjét,megköti a vastagbélben a rákkeltő anyagokat, ezért gátolhatja a bélrák kialakulását. Segít a szervezetből kiüríteni az ólmot, a higanyt és más mérgező nehézfémeket.

Gyógyítja a reumát, a köszvényt, mivel sói oldják a húgyköveket.
Az alma, mint gyümölcs, savas ugyan, de mégis a szervezetet lúgosítja.

Kérdezze Gyógyszerész szakértőnket  szakmai kérdésekben!


captcha
Created with BreezingForms Lite - Get BreezingForms Full Version!

Rendelje meg webshopunkban!

Weblapunk a felhasználói élmény fokozására sütiket használ.
Ok